Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä

20.03.2025

Nyt kun on ollut tässä aikaa ajatella ja kirjoitella muutama päivä, niin päätin avata tuntojani koskien seksuaalivähemmistöasioita. Sain muutaman kommentin, jossa ihmeteltiin sitä, että miksi pidän sairaana sitä, että nuoret ihmiset kokevat vähemmistöideologian pakottamista ahdistavana. Avaan ajatuksiani tähän liittyen alla, joissa siteeraan myös vastausviestejäni heille

Videolla, jonka jaoin, huolestunut nuori kertoo, että terveystiedon opettaja on pakottanut heidät tekemään pride taideteoksia tai tilastoja siitä, että kuinka paljon homoja on Suomessa.

Opettajan tehtävä on ohjata lapsia oppimaan, kunnioittamaan toisiaan ja ymmärtämään erilaisia näkökulmia. Koulun rooli on tukea oppilaiden hyvinvointia ja tarjota turvallinen ympäristö, jossa jokaisella on oikeus ilmaista itseään ja tulla kuulluksi. Jos lapsi kokee, että häntä pakotetaan johonkin vastoin tahtoaan, kuten Pride-teemaisiin tehtäviin, eikö tilannetta ole silloin syytä tarkastella?

Lapsella on oikeus kasvurauhaan ja päättämään itse siitä, että mihin sukupuoleen hän identifioituu ja minkä sukupuolen edustajasta hän tulee tykkäämään romanttisessa mielessä. On kuitenkin luotu voimakas paine siitä, että seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen monimuotoisuus olisi jotenkin "tavoiteltavaa", että olisi ikään kuin "siistiä, cool" olla homo tai muunsukupuolinen. Ikään kuin aihetta tulisi liputtaa tai muuta vastaavaa… Seksuaalisen suuntautumisen liputtaminen ei mielestäni kuulu meidän yhteiskuntaan, eikä näistä asioista tule tehdä tavoittelun arvoisia. Jokaisen tulee saada olla sitä mitä on, nostamatta ketään jalustalle tai kiusaamatta ketään.

On täysin hyväksyttävää, että koulussa käydään läpi erilaisia seksuaalisia suuntautumisia ja sukupuoli-identiteettejä, kuten homoseksuaalisuutta, lesboutta ja muun sukupuolisia identiteettejä. Pakottaminen ei kuitenkaan itselleni henkilökohtaisesti käy – ja kyllä, se on mielestäni sairasta, jos lapsi pakotetaan tällaiseen.

Törmäsin tänään videoon, jossa henkilö kertoi hänen n. 3-vuotiaan kummilapsensa olevan "queer". Googletin, että mitä tämä queer sana tarkoittaa: "Queer on yläkäsite, jota käytetään sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen edustajista sekä yhteiskunnassa vallitsevien sukupuoleen ja seksuaalisuuteen liittyvien normien kyseenalaistavasta ajatusmallista.". Itseäni kyllä huolestuttaa, jos aikuinen ihminen väittää 3-vuotiaan lapsen tietävän mitään sukupuoli- tai seksuaalivähemmistösioista, opettaa näitä 3-vuotiaalle tai kehoittaa 3-vuotiasta olemaan jotain/käyttäytymään tietyllä tavalla. 

On myös väärin väittää, että mies voisi synnyttää. Synnytys on luonteeltaan biologinen tapahtuma, joka kuuluu naiselle, sillä se vaatii naisen lisääntymiselimet, kuten kohdun ja munasolun. Miehen keho ei ole biologisesti rakennettu synnyttämään, ja tämä ei muutu minkäänlaisten ideologisten väitteiden tai yhteiskunnallisten paineiden takia. Tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus ovat tärkeitä tavoitteita, mutta missä menee raja? 

@samettiorkidea kertoo julkisesti katuvansa transhoitojaan. Hoitojen jälkeen hän koki, että hänen traumahistoriansa ja mielenterveytensä kokonaisuus jäivät hahmottamatta. Kansainvälisesti vastaavaa kokevia ihmisiä on paljon.

Lopuksi totean vielä, että lähipiiristäni löytyy sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjä, joita arvostan ihmisinä ihan samalla tasolla, kuin ketä tahansa muuta. Soisin heille rauhan elää täällä ilman tällaista tarpeetonta erityishuomiota.

Alunperin julkaistu sosiaalisen median kanavillani 13.3.2025 

Luo kotisivut ilmaiseksi!